Időnként kapok ilyen-olyan alapanyagokat, ilyenkor megnézem, mi van itthon, és aszerint próbálok előidézni valamit. Most egy kisebb sütőtök, illetve néhány szem alma és körte volt a kiindulási pont.
Adva volt, ugye, a tök, nem túl méretes, de annál szebb sütőtök. Pár szem krumpli még árválkodott a sarokban, mintha a sors is ebbe a levesbe szánta volna őket. Olaj, hagyma, fokhagyma, pirulás után ment rájuk a megtisztított, kisebb kockákra vágott tök és krumpli, rövid ideig hagytam párolódni őket a saját levükben (párszor átforgattam közben a cuccot), aztán víz (annyi, hogy ellepje). Felforraltam, majd sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítettem. A kész levest botmixerrel pürésítettem. Mivel egy kicsit sótlannak éreztem, megküldtem egy kis szójaszósszal, ezzel kész volt a díszítés is.