A lényeg a kendermag, nagyon jó cucc. Azért a többi se kutya, mind a sárgaborsó, mind a tofu kiváló fehérjeforrás, meg lehet fizetni, és szerintem finom is.
Sárgaborsó-főzelék: olaj, apróra vágott hagyma, majd fokhagyma, éjszakára beáztatott sárgaborsó, víz, forrás után só, bors, pirospaprika, babérlevél. Mikor kész volt, egy kis részét nyunyákosítottam, ez lett a rántása neki.
Bazsalikomos tofu: leszázalékolt lidlis tofu kevés olajon kisütve, ennyi.
És a lényeg: a kendermag. Ajándékba kaptam, eddig nem ismertem, pedig jó lett volna, mert egy sor áldásos hatása van: például segít az izomépítésben, védi a szívet, van benne elég sok fehérje, és az omega-3 és az omega-6 zsírsavak aránya is optimális benne. Ráadásul tök jól feldobja a kaját. Egy kicsit megpirítottam serpenyőben, ezután ment a főzire meg a tofura.